IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

16 вече е преклонна възраст за първия път

16 декември 2011 15 37

Една четвърт от британките правят секс преди да навършат 16 години

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Времената се менят, а с тях и възрастта, на която девойките стават жени. Отдавна вече израза „девица преди брака" се е превърнал в една красива приказка, но от година на година май се оказва, че много момичетата решават да се гмурнат в сексуални приключения една навлезли в тинейджърска възраст.

По данни на в. "Дейли мейл", например, една четвърт от британките правят секс преди да навършат 16 години и техният брой е два пъти по-голям от този на техните майки, които са правили любов преди пълнолетие.

Изследването било направено от здравните служби на Великобритания през 2010 година. 27 на сто от анкетираните поданички на Нейно Величество на възраст между 16 и 24 години признали, че са имали любовен акт преди 16-я си рожден ден.

За сравнение, преди 30 години, едва 14 на сто от британките попадали в тази категория. А само 4 на сто от англичанките, които днес са във възрастовия отрязък на 55-69 годишните, са заявили, че били вкусили забранения плод в "прокурорска възраст".

Анализът, публикуван в британските медии констатира, че 10 на сто от младите момичета на Острова на възраст между 16 и 24 години са имали 10 и повече сексуални партньори.

Почти половината от тези британки /44 на сто/ са дали положителни резултати за заболяване от хламидия, докато този процент при 45-54 годишните бил доста по-малък - 12 на сто. При мъжете положителна проба дали 27 на сто във възрастовата граница на 16-24 годишните и едва 6 на сто при по-старите възрастови групи.

В другата крайност на скалата - 26 процента от мъжете и 32 процента от жените на възраст между 16 и 24 години си признали, че са непорочни и не са осъществявали сексуални контакти.

Средностатистически за страната британците са имали 9,3 партньорки, а жените – 4,7.

Само една четвърт от запитаните дами доверили, че общуват сексуално само с един партньор, докато при мъжете този процент бил 17 на сто. 27 на сто от британците от мъжки пол признали, че са имали над 10 любовни връзки.

Вие на какво мнение сте? Има ли подходяща възраст за първия път?

Автор - снимка

КоментариКоментари

xWcqiPLCbsMGbK ( преди 12 години )