юни 25, 2009

Къде и какво всъщност е G- точката?

Малко предисловие- преди време, със създаването на блога, съавтора ми, ме помоли да пиша и по тези теми с оглед областта,в която съм, но тогава отказах. Сега обаче ми се дописа за секса открито и достъпно- тук говорим и пишем за романтика, ласки, страстни емоции, ( само) усъвършенстване, позитивизъм, приказки....

Но и сексът, както и сами знаете, може да бъде истинска приказка, когато се пише правилно и се разказва от тяло на тяло... Едно от хубавите неща на приказките е хепънинга- щастлив, безметежен край за всички "актъори"- в повечето случаи за тази цел, в приказките, е необходимо едно геройско събитие, като да спасиш света или просто някоя заблудена принцеса, избивайки два- три- пет звяра или друго страховито чудовище и да се превърнеш в герой ( принцесите, кой знае защо са само за геройте...) .
В секса е същото- ако си мъж, за да се превърнеш в герой за своята принцеса е необходимо да знаеш къде и как да я докоснеш, кои са ерогенните й зони, какво да й нашепваш и кога, да имаш плътен тембър, задоволително за нея тяло и сръчни ръце- това са предизвикателствата пред тебе, най- общо маркирани. Няма да обхвана с една статия всички тънкости, за които знам, но едно ми прави силно впечатление- много мъже проявяват жив интерес към G- точката при жената. Да не говорим, че повечето им познания са по типа- чули- недочули, а някои от тях дори да се интересуват, отказват да питат- българският мъж все още трудно се отпуска в леглови разговори. За мое учудване обаче и доста жени не знаят достатъчно за собствената си анатомия, но и не се интересуват( !!!).
Затова днес ще си говорим за нашумялата последните има- няма 5-6 години :

G- точка
(Имам навика да представям подобна информация под формата на въпросите, които са ми задавали- сега ще процедирам по същият начин и се надявам да е по- занимателно и ориентировъчно така).
И така:

1-Какво е това?
G- точката не е самостоятелна структура, отделно от организма ти, в случая от вагината ти. Тя е част от стената на вагината, с маааалкоо по-различна консистенция от околната тъкан- по- грапава е на опипване. Абсолютно всяка жена я има, но при отделните представителки на нежният пол тя може да варира, както по размери, така и по разположение!Това обяснява защо някои жени се затрудняват да открият своята G - точка. Масово се тръби, че тя е на предната влагалищна стена, но истината е, че G- точката може нерядко да бъде и по-встрани, и по-назад или направо на задна влагалищна стена.
Големината й варира между 6 мм и 5 см, а разположението й е на около 2,5 см до 5 см навътре във вагиналният отвор. Сега да поясним- вход на вагината, от него отчиташ приблизително 2,5- 5 см и на това отстояние трябва да търсиш чрез внимателно и леко опипване G- точката си.Защо внимателно?
Спокойно, тя не се травмира, но има вероятност да е по-малка на размери част, която при изследването ти или партньорът ти да пропуснете.
Консистенцията й е леко грапава- общо взето , когато жената е възбудена, лесно може да нацелите островчето на G- удоволствието, защото контраста между нея и околната тъкан е по-значим. Но и в спокойно състояние, за твое или на партнъора ти успокоение разликата се усеща!

2- Защо е толкова важна G- точката?
Защото води до разтърсващ оргазъм, при правилно стимулиране, нещо от типа " Леле, ще умрааа, ооох....!". Според някои жени стимулацията на G- точката води до много по- мощна кулминация, отколкото стимулацията на клитора!
Това грапаво парченце плът е ужасно чувствително, с голяма концентрация на рецептори в него и основната му функция е върховно сексуално удоволствие / както се вижда, природата е доста щедра към женският оргазъм откъм начините за постигането му:)/.Усещането при нейната стимулация е нещо като да те залее изпепеляваща топлина- вълна след вълна, след вълна екстаз....
3- Жлеза или бутон на страстта е G- точката?
Доста дълго време се спори каква е структурата на тази точка и основната й функция? Дали е жлеза или скупчване на голям брой нервни окончания? Споровете се водят, кой знае защо, все още, но...
Това , което е сигурно за момента е следното:
G- точката при жената е еквивалент на простатата при мъжете. А простатата е жлеза, както знаете, която има собствен секрет, добавящ се към секрета на семенните каналчета, които са в анатомична близост до нея, а също и функционална- секретите се смесват в един, наречен накрая еякулат/ по простичко му обяснено/.
Такам- при жената, G - точката заобикаля една зона, която произвежда химикали, подобни на тези, съдържащи се в простатният секрет, произвеждан от простатата при мъжете.
Има и друга прилика- някои девойки и жени споделят, че се овлажняват по-различно от обичайното, при стимулиране на G- точката им- някак по- обилно до степен, че самата жена еякулира бистра течност по време на оргазъм. Тази течност съм чувала някои да оприличават на белтък, малко слузесто е и няма мирис.Тоест- и жените еякулират, благодарение на G- точката си:)

4-И така- къде да я търсиш тази G- точка?
Най- честата й локализация е по предната стена на влагалището, но нека припомним, че са възможни вариации!. Така че- ако не я откриете- ти и/или партньорът ти там, не се косете, а се прехвърлете настрани, или назад. Изследваш се с пръстче- ако искаш сама, вземи огледалце, за да нацелиш вагиналният отвор ( моля, без смях- някои малки девойки изобщо не могат да се ориентират за " правилната дупка" ). Може седнала, но е по-добре да си легнала по гръб.
Имай търпение- недей да бързаш, за да не я пропуснеш!
По- долу съм дала две картинки, по които можеш да се ориентираш приблизително къде да насочиш търсенето- едната е ако се изследваш в сранително изправено положение, другата е при легнало положение- който вариант ти е по- удобен. Принципът е един и същ, а именно:
Разтвори краката си настрани максимално широк за добър достъп до вагината ти.
С длан, насочена нагоре, към корема ти, плъзни в себе си един или два пръста, като се постараеш върховете им да опират в предната влагалищна стена, или иначе казано- притискаш горната стена на отвора.
Плъзгай пръсти още от входа към нея и много бавно!Ако така не можеш, с плъзгане, пробвай с леко потъпване- с върховете на пръстите " опипвай" нежно влагалището си- ако достигнеш място, където тъканта е малко по-различна по състав от околната, по опипване да кажем- честито, намерила си своята Г- точка!

Търсиш поресто, набръчкано, гъбесто или леко грапаво участъче тъкан. Значи, да речем, че повърхността й наподобява тази на горната част , по-вътрешната, на небцето ти.
Търси по протежение на посочените по-горе мм- см и започни от предната стена. Ако не е там, прехвърли се на задната, чак накрая- на страничните стени. И спокойно- имаш таква точка, въпрос на време и търпние е да я откриеш.

Въпреки, че в началото оприличаваха G- точката на топче, тя не е такова, така че не очаквай да плъзнеш пръсти във вагината си и да откриеш нещо проминиращо там, което да е твоята зона на удовлствието! Не очаквай и да напипаш нещо с твърдостта на орехова черупка- това не е G- точka!

5- Какво трябва да усетя, когато я открия?
Сега , тука може малко да се изненадаш, но според повечето жени, ще разбереш кога си я открила и по усещането, че сякаш ти се.... пишка. Спокойно, няма да се изпуснеш! Причината за това първоначално и траещо няколко минутки усещане е, че G - точката и уретрата ти се намират на близко отстояние.
5.1.-Какво да правиш, ако ти се появи това усещане?
Ами нищо. Тревогата за ходене по малка нужда е фалшива, имагинерна, ако щеш. Да не се стреснеш само- няма да се изпуснеш, както и по-горе казах, а леко и нежно продължи. Ако партньорът ти провежда " проучването" - едно напомняне- мили мъже- вагината не е " дупка, в която да ръгате" както си искате или да търкате силно, сякаш е шкурка!( това не е майсторство и ефекта е обратен).
След секунди или минута, позивът за уриниране ще бъде изместен от приятни усещания с тенденция към изпепеляване. То ще става все по-силно, по- осезаемо и по- завладяващо, когато продълж ително докосваш и стимулираш тази зона;)
По- натам изпробвай различни скорости и сила на натиска- за да разбереш/ те как е най- влудяващо за тебе, но без тренировки няма как да стане, така че- веднъж открила я, не спирай да се възползваш от преимуществата на женската си природа;)


6- Въпреки всичко не мога да я открия. Какво да правя?
1-во- не се отчайвай- както казах неколкократно, имаш я! 2- ро- Продължавай търпеливо с опитите- фантазирай си за мъж/ жена, които са най- секси за теб. Визуализирай най- похотливата си/ гореща/ скрита/ порочна фантазия и почувствай собствената си възбуда- как те поема ъв вълните си и те въздига, как те овлажнява отдолу- тогава започни изследването, шансът, ако G- точката ти е с по-малки размери или по-нетипично разположение от обичайното, да я откриеш, неимоверно нарастват.
Причината за това е, че по време на силна възбуда, G- точката се уголемява ( както пенисът при мъжете нараства) под влияние притока на кръв и произвеждани субстанции. Самата тя се изпълва с течност и по този начин набъбва. Като стане по-голяма, по- лесно може да бъде опипана.Така ще я откриеш по-лесно.

7- Има ли връзка между големината на G- точката и моят оргазъм?
Ами не, няма. В секса размерите са мит ! Големината на нищо не е определяща за оргазма сам по себе си, всичко е повече за визуалният ефект. И въпреки, че не е по темата, ще си позволя малко отклонение- например жените с малки гърди притежават много по- голяма сексуална чувствителност в тези зони( искрено им завиждам за което), отколкото жени с голям бюст, на които е необходима и по-силна, и по-продължителна стимулация, за да се възбуди тази зона и зърната да се втвърдят по- трайно! Така че, крайно време е според мене, всякакви дивотии, свързани с размерите да си отидат в шкаф " отживелица".
Оргазмът зависи от нервните окончания, от сензитивността на организма, не от размерите- по-големите размери на Г- поленцето не означават непременно и по-голяма гъстота на рецепторите и нервите на единица площ!

8- За мен е ясно, но партньорът ми как да я открие/ да я стимулира?
Откритието се прави по същият начин. Трябва също да е търпелив- може да не нацели от първите няколко пъти по посочените вече причини и/ или известна неопитност в начинанието, но това не означава, че трябва да се отказвате или ти да си мълчиш, ако познаваш вече и тази си част от вагиналната анатомия. Напротив- насочвайте се взаимно и нежно.
Ако той те стимулира, трябва да запомни, че е препоръчително това да става с потупване. Тоест- С върха на вкараният един ( или два) пръст( а) да " пошляпва" лекичко и продължително G- точката ти. Някой жени обаче имат нужда от по-силен натиск в тази област- ако не стане с потупването, тогава да пробва с умерен натиск, отново с върха на пръстите си и внимателен , нежен масаж- кръгови, въртеливи или спирални движения, погалвания, натиск в умерена или при липса на ефект- по-силна степен. Не забравяйте, мили мъже- не се фокусирайте само върху едната G- точка- оргазмът с нея е силен, но не зависи единствено от нейната стимулация- колкото повече зони на жената стимулирате, външни или вътрешни, толкова по-мощно ще я разтърсите:)
Докосванията обичайно се усещат най- интензивно през първите няколко секунди до минута, затова потупването е най- удачно- така всеки път, когато я достигаш, тя ще има чувството, че е първи и вулните на наслада не се усещат като една след друга, а от мощна- по-мощна, по-силна, по-силнаа иии...кулминация!

9- Има ли поза, която ще ме улесни в G- оргазмът?
Да, слава богу, но за тази цел трябва вече да знаеш къде точно е G- точката ти. Ако е на предната влагалищна стена, тази поза е ездачката.Когато ти си отгоре и тялото ти е съвсем леко наклонено назад, пенисът му напълно естествено се опира в предната стена на вагината ти. Да не говорим, че ако си отгоре, ти диктуваш и ритъма, и дълбочината на проникване, а все пак G- точка си е твоя и си я познаваш най- добре ( от какво има нужда като стимулация имам предвид).
Фаворитка сред позите при G -точка на задна влагалищна стена , това е задната или кучешката, както я наричат някои ( непроумнително ми е защо, но как да е). Всъщност тази поза става и при G- зона на предна стена, но не винаги се достига така.За да улесниш себе си и партньора си, при достигането й така, легни по корем, със съвсем леко разтворени крака.


10- А как да достигна мечтата- двоен оргазъм?
Разбира се- с двойна стимулация! Клитор и G- точка!Едновременно или последователно ( в близко време) стимулирани ще ти отнесат горният цех от наслада за дълго време. И най- хубавата новина е, че това става, както при ръчна стимулация, така и по време на секс, като особено благодатни са и двете посочени пози.
И така- за ръчната стимулация е ясно- ако не е- виж по-горе първата картинка- един от пръстите масажира клитора ( НЕЖНО!!!!), а другият/ те е/ са вътре, отдадени на нежно пошляпване/ потупване/ масаж на G- точката. И понеже сексът е изкуство на фантазията, можеш да разнообразиш - език палаво предизвиква клитора, а пръст се разхожда вътре, или първо външна стимулация, после вътрешна, или първо вътрешна, после и външна, или редуване на език- пръсти, или комбинирано дразнене- дразниш, спираш, сменяш пръсти- език, сила и скорост ( и при все тази смяна, за не знам кой път- уточнявам- без бясно търкане и натискане- ако не ви се отдава ръчната, по-добре не я опитвайте, няма смисъл да си трявмирате момичето/ жената!, а вие, жени, ако не ви допада и не се получава , не премълчавайте, споделете усещанията с партньора си и се уточнявайте и насочвайте взаимно).
При позите- За ездачката- когато наближава кулминацията ти, заливането с топлина започне, извий се още малко назад, така че партньорът ти да може да стимулира и клитора ти , докато пенисът му се търка в G - точката ти.
За задната- Коленичи ниско долу, крепейки се на лакти и вирни максимално високо дупце- нека външният ти " стимулатор" - тоест клиторът, бъде на разположение на партньорът ти, докато те оправя и с членът си.
И при двете пози смяната на темпото с малки дразнещи възбудата спирания за стимулация повечко на една или друга област, но не и прекалени откъм време спирания, ще увеличат екстазът и на двама ви- твоят партньор ще бъде герой/ героиня, а ти ще си принцесата в страната на бурните оргазми.....
до следващата приказка...
:)))
Happy end!:)
~~~~~
~~~
~~
~



6 коментара:

  1. Прочетох го на един дъх :)). Нещо познато, но поднесено различно и интересно..

    ОтговорИзтриване
  2. Удоволствие е подобен интерес:) Но най- вече се радвам, че е познато!- чудесно е за мен всеки път, когато срещна човек, който не просто е чувал тук- там нещо, но е и запознат по- обстойно с анатомията си, удоволствието, което тя може да предостави и, макар и ясно, не спира да опреснява знанията си!
    Дано има повече такива жени,а защо не и мъже:)
    Бурни и горещо-телесни нощи пожелавам, с много, много оргазми;)

    ОтговорИзтриване
  3. Много добре написано,браво.
    Благодаря,момичета,така помагате не само на вас,но и на нас-момчетата.Не че не ги знам повечето неща,но никога не съм се опитвал да я напипам тая точка(с пръстче).а може ли да питам нещо?? Може ли жената да получи вагинален и клиторен оргазъм едновременно???

    ОтговорИзтриване
  4. Винаги съм се радвала, когато съм от полза;) И, да, анонимен, тук може всичко да се пита:)
    Жената може да получи едновременно и двата вида оргазъм, но е според уменията на двамата и опитността на мъжа, който трябва да прояви сръчността да стимулира едновременно две зони. Може и жената сама да стимулира втората зона- в случая мъжа се " труди" за вагинален, а жената му "помага" за клиторният си оргазъм, с ръчички;). Важна е разбира се и половата зрялост на самите партньори:)

    ОтговорИзтриване
  5. Възхитен съм от икуството на авторката да обяснява толкова много достъпно. Възрастен съм, но мисля, че не съм срещал досега такова голямо желание да го обясниш достъпно и търпеливо и полезно.Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. и все пак тук нищо не пише за мъже

    ОтговорИзтриване

Здравейте, скъпи читателю !:)
Благодарим ви за желанието да споделите вашата мъдрост и моля, пишете на български;). Желателно е да не сте анонимни- просто няма смисъл, а и никой не би взел мнението ви на сериозно в такъв случай!
Благодарим и приятно прекарване из нашите поля:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails