петък, 5 октомври 2012 г.

Размерът на влагалището (вагината)


Влагалището може да бъде в спокойно или във възбудено състояние. Когато е спокойна, стените на вагината са слепнали една към друга и шийката на матката е наклонена напред. Когато влагалището е възбудено, шийката на матката се дърпа нагоре и стените му се раздалечават. Това прави влагалището по-дълбоко и по-широко. 

Без значение дали влагалището е в спокойно или възбудено състояние, стените му са винаги много-еластични и могат много да се разпъват както на дължина, така и на ширина. Разликата е, че когато те се разпъват докато влагалището е спокойно това може да предизвика болка или дискомфорт, а когато се разпъват при възбудено състояние (не до безкрайност разбира се!), това доставя удоволствие.


Среден размер на вагината (влагалището)




Обърнете внимание, че долната стена на влагалището е по-дълга от горната и шийката на матката е провиснала. Това създава впечатление, че влагалището е по-късо отколкото всъщност е. (Повече описания за размерите на влагалището може да видите на Стр. 18.)


Различните размери влагалища


Размерите на влагалищата варират по същия начин, както и размерите на пенисите (макар и с по-малко крайности). Тук също можем да видим връзка между дълбочината и широчината на вагината и по принцип по-дълбоките вагини се и разтеглят повече от по-плитките.

Сравнете следните таблици (предполагаеми стойности):




* Следствие на раждане, влагалищата на много майки стават по-големи от обикновеното. Това е една от причините някои мъже да потърсят друга партньорка, защото се чувстват некомфортно с увеличения размер на влагалището на съпругата си. 

Препоръчително е жените станалите майки, да положат усилия и грижи за възстановяване на предишния размер и състояние на влагалището си. За целта има упражнения (тези на Кегел и др.), които не са предмет на нашето внимание тук. Всъщност, тези упражнения би трябвало да започнат доста преди раждането, така че разкъсванията и щетите да са минимални. Едно нещо не препоръчваме: "хирургическо стесняване". Обикновено то отпуска влагалището и то губи своята еластичност и чувствителност. Да не се прави, освен в изключителни случаи!.


Какъв е размерът на влагалището на вашата партньорка?


Нормално е всеки да си каже: "Да бе, вярно, колко ли е размерът на влагалището на жена ми (на гаджето)?" По това, че с вашият размер пенис достигате до матката няма да разберет точните размери. Както казахме вече, стените на вагината са много еластични и могат да се разпънат както за 15, така и за 22 см. пенис.

И така, каква е максималната дълбочина на влагалището й? Трудно е да се каже. За да се определи, трябва да се вкара разграфен предмет докато повече не може. Тъй като това изглежда доста нестандартно като идея, пак ще трябва да се задоволим с някои усреднени цифри. Средностатистическата българка може да поеме пениси дълги до 23 см и дебели до 20 см. Разбира се, винаги има "специалистки", които биха поели и пениси до 30 см дължина и 7.5 см в диаметър!

Добави в Svejo

Източник: paradizo-sex

Няма коментари:

Публикуване на коментар